Lisanne over haar traineeship

Traineeship
Splunk

Vooropleiding
Toegepaste Wiskunde

Opdrachtgever
Nationale Nederlanden

“Na mijn studie Toegepaste Wiskunde heb ik één jaar gewerkt in de richting van Machine Learning. Daarna kwam UMBRiO op mijn pad en kwam ik in aanraking met Splunk. Inmiddels ben ik begonnen aan het Trainee programma van UMBRiO. Dit is voor mij de ideale combinatie tussen werken en verder leren. Ik werk via UMBRiO bij Nationale Nederlanden, waarbij ik veel ruimte krijg om mezelf verder te ontwikkelen. Zo volg ik nu Splunk trainingen en ben ik inmiddels ook gestart om mijn kennis op het gebied van Linux bij te spijkeren. Op de vrijdagen ben ik vaak te vinden op het kantoor van UMBRiO om mijn collega’s te zien, bij te praten en kennis te delen. Naast dat ik goede begeleiding krijg is het er altijd erg gezellig. :-)”

Funfact
“Een blonde vrouw binnen de IT wordt niet vaak gezien en de reacties zijn ronduit grappig als mensen mij voor het eerst zien!”

Stijn over zijn traineeship

Traineeship
Splunk

Vooropleiding
Bachelor Sociale Geografie, maar daarna jarenlang in de horeca gewerkt.

Opdrachtgever
Nationale Nederlanden

“UMBRiO is voor mij de toegangspoort geweest voor een rigoureuze carrièreswitch. Tijdens mijn studie had ik erg veel affiniteit met data en statistieken, maar de horeca heeft me destijds verleid om daar fulltime aan de slag te gaan. Een decennium lang heb ik met onwijs veel plezier in diverse keukens staan zwoegen om gasten te laten genieten. Maar op een gegeven moment ontstond toch ook weer de behoefte iets te doen met mijn voorliefde voor statistieken en vond ik mijn weg naar UMBRiO, alwaar ik de kans kreeg volledig in de wereld van IT en Splunk te duiken. Het voelt ontzettend gaaf om weer intellectueel uitgedaagd te worden en in een relatief korte tijd zoveel nieuwe dingen te leren.”

Funfact
“Ik heb tijdens mijn sollicitatie aan twee Feyenoorders moeten uitleggen waarom er op mijn Facebook staat: “Sparta is de club van Rotterdam“. En toch ben ik aangenomen.”

Yvonne over haar traineeship

Traineeship
Splunk

Vooropleiding
Scheikunde

Opdrachtgever
ABN AMRO

“Ik hou van de voorspelbaarheid van computers. Een goed programma doet alleen wat het gezegd wordt, en als er niet uit komt wat je wilt betekent het dat je zelf iets anders erin moet stoppen. Maar er komt bij IT zo veel meer kijken dan alleen programmeren. Je kunt een hulpvraag pas oplossen als je de vraag goed gedefinieerd hebt. En je kunt het niet alleen, dus goede communicatie met je collega’s is een must.

Het traineeship bij UMBRiO biedt steun op allerlei vlakken, en directe toepassing in de praktijk”

Funfact
“Als je een paar maanden allerlei IT-jargon om je heen hoort zit het voor je het weet ook in je eigen taalgebruik.”

Bas over zijn traineeship

Traineeship
Splunk

Vooropleiding
Toegepaste Wiskunde

Opdrachtgever
Schiphol

“Na mijn opleiding wilde ik verder met het ontwikkelen en tegelijkertijd meer ervaring in de praktijk opdoen. Via het traineeship van UMBRiO ontwikkel je in korte tijd enorm veel op technisch, maar ook op persoonlijk vlak.

Ik werk nu bij Schiphol, waar ik onder anderen bij het cyber security team help. Wat ik zo tof vind aan mijn opdracht bij Schiphol, is dat Schiphol net een kleine stad is en daarom op gebied van data zo veel mogelijkheden zijn.”