Wat is het voordeel voor UMBRiO klanten van deze Data Services?

Het voordeel is tweeledig. Middels data dashboards voorzien we business decision makers van relevante sturingsinformatie en tegelijkertijd nemen we druk weg bij IT afdelingen omdat wij het beheer, de security en dataontsluiting verzorgen voor de organisatie. Dat doen we via het UMBRiO-platform voor dataverwerking, waarop de Splunk-omgevingen van onze klanten worden beheerd.

Dit platform voorziet onze data analisten van alle informatie en inzichten om voor onze klanten te analyseren, detecteren én reageren wanneer nodig. De dashboards die ik maak verzorgen alerts en nemen, indien gewenst, meteen actie zodat medewerkers bij onze klanten daar niet mee belast worden. Wij zijn een van de Managed Services Partners van Splunk in Europa en beschikken over unieke kennis en expertise. Zeker als je kijkt naar de dashboards die we bouwen en hoe we voor organisaties, op basis van de uit de dashboards verkregen data, operationele procesmatige optimalisaties kunnen doorvoeren. Door onze schaalgrootte hebben we meer inzicht, overzicht en kunnen we anticiperen waarmee we de continuïteit van de Splunk platformen, en daarmee de business insights, van onze klanten borgen.

Wat is voor jou typisch UMBRiO?

Dat is een makkelijke, de wijn tijdens de vrijdagmiddagborrels, de kennisuitwisseling en onze uitjes. UMBRiO is een hiërarchie van ideeën. Hoe meer ideeën, hoe meer je van toegevoegde waarde bent. En uiteraard leiden die ideeën tot resultaat. En daar waarderen we elkaar ook heel erg om. We zijn een consultancy bedrijf waarin verbondenheid tussen collega’s centraal staat.

Bij UMBRiO is kennis delen en blijven leren dus heel belangrijk. Wat merk jij daar in de praktijk van?

Tijdens de ‘UMBRiO Analytics Nights’ met onze engineers en analisten wisselen we kennis uit en inspireren we elkaar. Ik deel tijdens deze sessies ook graag wat ik geleerd heb. Ik vind het super interessant om te horen hoe collega’s, bij klanten in uiteenlopende sectoren, met data werken, data analyseren en ontsluiten. Het uitwisselen van best practices, de verbinding met elkaar en het delen van kennis is de kracht van UMBRiO en maakt dat je niet alleen afhankelijk bent van het team bij de klant maar dat je ook kunt putten uit een hele organisatie die achter je staat. En daar heeft ook de klant dan weer profijt van.

Naast het delen van kennis, kunnen we innoveren en lerend experimenteren. Een goed voorbeeld hiervan is de Data Science hackaton die ik met een aantal collega’s organiseer. De case? Op basis van het weer de wijnkwaliteit voor volgend jaar te voorspellen. Dat is dan wel weer een typisch UMBRiO onderwerp. Hoe dan ook, ik vind het mooi om te analyseren op basis van historische- en actuele data én ik wil kunnen voorspellen en voorspelmodellen bouwen, dat is het doel dat centraal staat.

Welke advies zou jij organisaties willen geven?

Mijn oproep aan iedere organisatie: Bouw data op en bewaar je gegevens, dat is de eerste stap naar voorspellen en de inzet van Data Science. Het is belangrijk om nu de huidige situatie te schetsen, op termijn is dat niet meer voldoende. Dan is het noodzaak om vooruit te kijken en te anticiperen op wat gaat komen. Dan is een goed, degelijk en betrouwbaar data fundament van groot belang.

Het uitwisselen van best practices, de verbinding met elkaar en het delen van kennis is de kracht van UMBRiO

Bas van der Bijl, data consultant
- UMBRiO

We zijn een consultancy bedrijf waarin verbondenheid tussen collega’s centraal staat.

Bas van der Bijl, Data Consultant
- UMBRiO

Door onze schaalgrootte hebben we meer inzicht, overzicht en kunnen we anticiperen waarmee we de continuïteit van de Splunk platformen, en daarmee de business insights, van onze klanten borgen.

Bas van der Bijl, data consultant
- UMBRiO