Wat is daar nou zo leuk aan?

Wat mijn werk nou zo leuk maakt is het inzicht in data stromen, de toepassingen, de methodieken, de systemen en – vooral – de optimalisatiemogelijkheden daarin. Juist door deze inzichten beschik ik, en dat geldt voor meer collega’s bij UMBRiO, over waardevolle kennis, ervaring en best practises die ik kan inzetten om onze klanten te helpen het beste uit hun organisatiedata te halen. Ik vind het dan ook belangrijk om daarnaast mijn Splunk Core Consultant (en UBA) accreditatie te onderhouden. De mix van ervaring, best practises en Splunk expertise maken dat ik echt van toegevoegde waarde kan zijn voor onze klanten en mijn kennis kan delen met collega’s.

Splunk Core Consultant (en UBA) accreditatie? Vertel…

Als consultant houd ik me bezig met het implementeren van Splunk, Splunk Enterprise Security, Splunk UBA en functionaliteit daarop. Het liefst om data-analyse te doen, dus de vertaling van ‘ruwe’ data naar bruikbare informatie, maar in het algemeen ook in het doen van de uitvraag welke data er nodig is en het ‘binnen halen’ van deze data. Die accreditatie betekent dat Splunk heeft aangegeven dat ik genoeg kennis en kunde heb om als consultant met hun product aan het werk te zijn. Soms vraagt Splunk mij zelfs om in te springen bij hun klanten, dat vind ik wel een compliment.

Ook ben ik betrokken bij ons Splunk Managed Services Platform, onze dienst waarmee wij het beheer van het Splunk platform voor onze klanten verzorgen. Hierbij ontstaat er ruimte op de IT-afdeling van onze klanten voor andere zaken dan beheer van dit platform. Daarbij komt dat wij, door onze gebundelde kennis en ervaring, het ook veel efficiënter kunnen omdat we veel platformen beheren.

De mogelijkheid om te leren

Als je iets wil leren of bereiken dan geeft UMBRiO je de kans, mogelijkheid en ruimte. Ik volg trainingen, kan putten uit de kennis en ervaring van mijn collega’s en kan vervolgens op mijn beurt ook weer mijn ervaringen delen.

En hoe helpt dat de klanten van UMBRiO?

Ik verdiep me graag in de oplossingen waar ik mee werk, de problemen die ik tegen kom en de bedrijven waar ik voor werk. Dat zorgt ervoor dat ik de meeste uitdagingen al voorbij heb zien komen en heb opgelost. Ik vind het belangrijk om naast inhoudelijke kennis ook goed te kunnen adviseren, zowel technisch inhoudelijk als over de belangen voor de business. De uitdaging van het leren stopt nooit, zeker niet in een sector waar ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen.

Wanneer ben jij aan het einde van een werkdag tevreden?

Als ik weer iets nieuws heb geleerd, heb bereikt of op een betere manier heb gedaan. Daar word niet alleen ik, maar vooral de klant gelukkig van. En dat is uiteindelijk toch waar we het voor doen.

Zo mooi als ik weer iets nieuws heb geleerd, heb bereikt of verder geoptimaliseerd. Daar word niet alleen ik, maar vooral de klant gelukkig van. En dat is uiteindelijk toch waar we het voor doen.

Sander Wubben, Splunk consultant
- UMBRiO

Wat ons werk nou zo leuk maakt is het inzicht in data stromen, de toepassingen, de methodieken, de systemen en – vooral – de optimalisatiemogelijkheden daarin. Waardevolle kennis, ervaring en best practises die we in kunnen zetten om onze klanten te helpen het beste uit hun organisatiedata te halen.

Sander Wubben, Splunk consultant
- UMBRiO