Wat is Splunk?

Splunk Enterprise maakt het voor organisaties mogelijk om grote hoeveelheden data, ongeacht het type en structuur, realtime doorzoek- en analyseerbaar te maken. De zoekopdrachten en analyses kunnen worden opgeslagen en gebruikt worden in dashboards inclusief bijbehorende alerting. De geïntegreerde AI en Machine Learning functionaliteiten maken het mogelijk om geavanceerde analyse en zoekopdrachten uit te voeren.

Splunk Enterprise Security

Splunk Enterprise Security is een oplossing voor Security Information & Event Management (SIEM) gebaseerd op analytics. Splunk Enterprise Security biedt de security practitioner met zichtbaarheid in security-relevante bedreigingen gevonden in de hedendaagse enterprise infrastructuur. Splunk Enterprise Security is gebouwd op het Splunk operational intelligence platform en maakt gebruik van de zoek- en correlatiemogelijkheden, zodat gebruikers gegevens van beveiligingsapparaten, -systemen en -applicaties kunnen vastleggen, bewaken en erover kunnen rapporteren. Als problemen worden geïdentificeerd, kunnen beveiligingsanalisten snel onderzoeken en oplossen van de beveiligingsrisico's in de toegang, endpoint, en netwerkbeveiliging domeinen.

Splunk IT Service Intelligence en Splunk IT Operations

Splunk IT Service Intelligence (ITSI) is een monitoring en analyse oplossing aangedreven door kunstmatige intelligentie voor Splunk IT Operations (AIOps). Het biedt inzicht in de gezondheid van kritieke IT- en zakelijke diensten en hun infrastructuur. Gebruik ITSI om een verscheidenheid aan IT-uitdagingen op te lossen, met inbegrip van het afleiden van service-level inzichten en analyses op events, metrics, en logs om de belangrijkste problemen eerst te vinden en te verhelpen.

 

 

 

Meer informatie nodig? Neem contact op met onze specialisten