Zo heb ik, onder andere, Nederlands bekendste telecomprovider geholpen bij een aantal data vraagstukken. Als Scrum Master van het project was ik niet alleen verantwoordelijk voor de sprints en sprintplanning, ik draaide ook daadwerkelijk mee in het project en de projectactiviteiten. Binnen het project was ik onder andere ook verantwoordelijk voor de creatie van ServiceNow, Stackstate én storage availability dashboards. Ook heb ik de search performance in Splunk geoptimaliseerd door bestaande query’s efficiënter te formuleren.

Op dit moment maak ik deel uit van het UMBRiO data services team, dat onder andere verantwoordelijk is voor het dataplatform beheer van onze klanten. Zo ondersteunen wij IT- en datateams en borgen we de beschikbaarheid en veiligheid van hun bedrijfsdata.

Wat is het gaafste project waar jij tot nu toe bij betrokken bent geweest en waarom?

Ik ben bij UMBRiO bij veel gave en leerzame projecten betrokken, én betrokken geweest. Het mooiste project was voor mij de ontwikkeling van het UMBRiO “Incident Management” dashboard. Vooral ook omdat ik had aangegeven interesse te hebben in riskmanagement, incidentmanagement en security, en dan vooral ook de beleidsmatige zaken. Dankzij dit project heb ik veel geleerd en daarbij is er ook nog een heel waardevol dashboard voor zowel mijn collega’s als voor onze klanten ontstaan. Dankzij dit dashboard hebben we direct inzicht in de status van alle incidentmeldingen van ons dataplatform-as-a-service -waar onze klanten gebruik van maken- én al de dataplatformen die we voor onze klanten op afstand beheren.

Altijd al passie voor data en IT gehad?

Helemaal niet zelfs, ik heb op mijn 16e de kappersopleiding afgerond. Na mijn opleiding kwam ik er al snel achter dat het kappersvak niets voor mij was. De combinatie van een vader in de IT en mijn goede cijfers voor de exacte vakken maakte dat ik me ben gaan oriënteren. En zo ben ik dus, via een traineeship, in de IT bij UMBRiO terecht gekomen. Dit past bij mij, ik leer veel, krijg kansen en heb het heel erg naar mijn zin. Het is bij UMBRiO niet alleen erg gezellig, ook de man-vrouwverhouding is opvallend goed. Dat kunnen nog niet heel veel IT-organisaties zeggen!

Wanneer ben jij aan het eind van de dag tevreden?

Sinds mijn start bij UMBRiO heb ik een enorme sprong gemaakt in mijn ontwikkeling. Niet alleen vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak, gewoon omdat het delen van kennis bij UMBRiO een vanzelfsprekendheid is. Ik heb zelfvertrouwen, ben zeker van mijn vakkennis én mijn mening wordt zowel door collega’s als opdrachtgevers gevraagd en gewaardeerd. Dat maakt dat ik weet dat ik, ook als junior consultant al, van waarde ben voor onze opdrachtgevers.

Ik ben blij na iedere werkdag waarin ik iemand verder heb kunnen helpen bij een data-vraagstuk. En als ik die dag dan ook nog eens een specifiek probleem zelf heb opgelost, waarvan ik weet dat ik dat een maand daarvoor nog niet had gekund, dan kan de dag niet meer stuk. Op die momenten is het meteen duidelijk dat mijn kennis en expertise weer is uitgebreid.

Sinds mijn start bij UMBRiO heb ik een enorme sprong gemaakt in mijn ontwikkeling, gewoon omdat leren en het delen van kennis hier een vanzelfsprekendheid is.

Donna Resmann, junior data consultant
- UMBRiO

Het is bij UMBRiO niet alleen erg gezellig, ook de man/vrouw verhouding is opvallend goed, dat kunnen nog niet heel veel IT-organisaties zeggen.

Donna Resmann, junior data consultant
- UMBRiO

Het is een enorm mooie uitdaging om voor onze opdrachtgevers waarde uit hun data te halen.

Donna Resmann, junior data consultant
- UMBRiO