Je bent Junior Consultant, wat houdt dat precies in?

Een van de diensten van UMBRiO is het leveren van Data Services. Dat houdt in dat wij de data platformen voor onze klanten 24/7 monitoren, beheren, controleren en waar nodig anticiperen in de vorm van uitvoeren van updates, doorvoeren van optimalisaties en uiteraard ook het reageren op specifieke meldingen. Zo ondersteunen wij de IT- en datateams van onze klanten en borgen we de beschikbaarheid en veiligheid van hun bedrijfsdata.

Naast de focus op de klant data platformen ontwikkel ik specifieke dashboards en ben betrokken bij de implementatie van data platformen. Elke dag is anders en ik leer dan ook iedere dag weer wat nieuws. De diversiteit in data platformen en de variatie in meldingen zorgen ervoor dat je nooit stil hoeft te zitten.

Altijd al een passie voor data en IT gehad?

Voordat ik bij UMBRiO begon heb ik gewerkt in verschillende sectoren, van de transportsector tot in de zorg. Ik had echter nooit het gevoel dat ik echt op mijn plek zat, met name door het gebrek aan voldoening, plezier en persoonlijke ontwikkeling. Om die reden heb ik bewust carrière switch gemaakt, waarbij ik via QISS-IT de kans kreeg op een internship in de IT. Zo ben ik uiteindelijk bij UMBRiO terecht gekomen en daar ben ik tot de dag van vandaag nog steeds blij mee. Het is een bedrijf waar je je kunt blijven ontwikkelen, alle aspecten van het vak kunt leren en er is mogelijkheid om steeds weer verder te groeien. Dankzij de trainingen die we krijgen, de afwisselende werkzaamheden en de gezelligheid met leuke collega's, heb ik dan ook mijn plek gevonden. Ik ben erg blij dat ik de overstap heb gemaakt.

Hoe blijf jij jezelf bij UMBRiO ontwikkelen? (Dagelijkse werk, trainingen, certificaten, etc.)

Ik leer elke dag. Dankzij nieuwe opdrachten duik ik stap voor stap dieper in de materie en doe gericht onderzoek naar een bepaalde vraagstukken. Momenteel ontwikkel ik een rapport waarin, aan de hand van visualisaties (grafieken), de performance van een klant specifiek data platform wordt aangetoond ten aanzien van de kwartalen daarvoor. Zo leer ik steeds weer nieuwe Splunk functionaliteiten kennen en dashboards bouwen op basis van specifieke ‘searches’.

Daarnaast zijn er genoeg trainingen te volgen en is er nog volop ruimte voor ontwikkeling en groei bij UMBRiO voor mij en dat vind niet alleen ik, maar ook UMBRiO belangrijk.

Wanneer ben jij aan het eind van de dag tevreden?

Ik ben echt iemand die van aanpakken houdt. Als ik aan het eind van een dag het incidenten board leeg heb, de tickets heb kunnen afwerken en ook weer wat heb geleerd, dan ben ik helemaal gelukkig. Sommige dagen voelen een beetje alsof je van ‘hot naar her’ gaat en dat moet ik nog wel even leren te managen. Maar als alles dan ook af is, ben ik zeer tevreden!

Ondanks het verschil in achtergrond, hebben we hier allemaal één ding gemeen: de passie voor IT en data!

Sharon Mac Phail, junior consultant
- UMBRiO

Het is een bedrijf waar je je blijft ontwikkelen, als je andere aspecten van het vak wilt leren kennen is er altijd een mogelijkheid om verder te groeien.

Sharon Mac Phail, junior consultant
- UMBRiO

Vanaf het moment dat ik bij UMBRiO ben gestart voel ik me op mijn plek.

Sharon Mac Phail, junior consultant
- UMBRiO