Highlights Splunk .conf21

Voor iedereen die eind oktober de .conf21 niet, of slechts deels, heeft kunnen bijwonen delen we hierbij de highlights van het evenement, althans, de highlights volgens Splunk. Vorm je eigen beeld, oordeel zelf en doe je voordeel met de voor jou relevante onderwerpen en inzichten.

Benieuwd naar de mening en inzichten van UMBRiO’s Splunk en data experts? Hou dan vooral ook onze Insights pagina in de gaten en volg ons op Linkedin.

De 5 .conf21 highlight volgens Splunk

De twaalfde .conf, met onder andere 200+ sessies en 60+ Splunk demo's, is bijgewoond door meer dan 20.000 experts, professionals en partners uit 130+ landen. Met klassieke en nieuwe .conf-elementen, spraakmakende nieuwe verhalen, aankondigingen en gasten was het inspirerend voor alle deelnemers. Een overvloed aan fezzes? Check. Een klassiek spelletje Boss of the SOC? Check. Een verschijning van een Jedi? Dat was een epische primeur, maar check!  Live of virtueel, er gebeurt iets wanneer duizenden samenkomen om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Zo ook op .conf21, waar ingenieurs, managers, vernieuwers en data helden samenkwamen voor een overvolle twee dagen.

.conf21 figures & facts
 • 20.000+ Splunk enthousiastelingen
 • 136 landen vertegenwoordigd
 • 49 uur continu leren
 • 61 Splunk partners
 • 60+ Splunk demo's
 • 69 leden van de SplunkTrust
 • 200+ sessies

De beste .conf ooit?

De openings keynote van .conf21 werd gevoerd door kopstukken van Splunk, McLaren Racing, AWS en Walmart die deelden hoe data kan worden ingezet om een breed scala aan uitdagingen op te lossen, Niet niet alleen binnen organisaties, maar ook om de wereld te transformeren. Splunk deelde innovaties die organisaties helpen een solide datafundament te bouwen - een bijzonder cruciale prioriteit gezien het feit dat organisaties die data centraal stellen in hun strategie twee keer zo innovatief en twee keer zo productief zijn als organisaties die dat niet doen.

Enkele bijzonder opmerkelijke gezichten op de .conf van dit jaar waren neurowetenschapper Dr. Poppy Crum en raketwetenschapper en voormalig NASA-astronaut Joan Higginbotham. Fotograaf en oprichter van Humans of New York Brandon Stanton deelde de kracht van storytelling en empathie. En Kate Matsudaira, VP Engineering van Splunk, zat samen met Mark Hamill, bekend van Luke Skywalker, om te praten over Star Wars, heldendom en meer.

Splunk nieuws

Tijdens conf21 werden uiteraard Splunk-platform innovaties onthuld, de beveiliging en de observability 2 producten. Het Splunk platform wordt nu geleverd met nieuwe mogelijkheden - Ingest Actions en uitgebreid Splunk Federated Search - die het eenvoudiger en efficiënter maken om end-to-end zichtbaarheid te krijgen.

Op het gebied van beveiliging zijn mogelijkheden aangekondigd zoals Risk-Based Alerting, Threat Intelligence Management (voorheen TruSTAR en een recente overname van Splunk) en Visual Playbook Editor om het samenstellen van SOAR-playbooks te vereenvoudigen. SURGe is aangekondigd, een nieuw team voor beveiligingsonderzoek dat technische begeleiding gaat bieden tijdens high-profile, tijdgevoelige cyberaanvallen zoals SolarWinds. Nieuw op het gebied van observability zijn onder andere Splunk App for Content Packs, waarmee het eenvoudiger wordt om bedrijfskritische services te beheren, en RUM Mobile en AlwaysOn Profiling voor Splunk APM.

Tijdens .conf21 maakte Splunk ook Workload Pricing beschikbaar voor alle cloud-klanten, waardoor ruimte ontstaat om alle data te verzamelen, te analyseren en erop te reageren. Daarnaast deelde Splunk executives en customer leaders uiteraard hun visie en pro tips in sessie over security, observability en cloud transformatie. Onder andere de volgende:

 •  Splunk Former CEO Doug Merritt, Splunk CISO Pamela Fusco en Splunk beveiligingsstrateeg Ryan Kovar sloten zich aan bij leiders van Cal Poly, Takeda en Mandiant om gemeenschappelijke beveiligingsuitdagingen te bespreken en methoden om de explosieve groei van nieuwe bedreigingen het hoofd te bieden.
 • Geen fan van prestatie- en beschikbaarheidsproblemen in uw hybride omgeving? Wij ook hier. Patrick Lin, vice president product management observability bij Splunk, sluit zich aan bij Mala Pillutla, group vice president van global ITOps and DevOps bij Splunk, om te bespreken waarom full-stack, analytics-powered en enterprise-grade observability een must is voor de hybride wereld van vandaag.
 • Splunk's product management leiders Josh Klahr en Faya Peng werden vergezeld door Takeda's Global Head of Intelligence, Analytics and Response Brent Ball. Zij vertelden hoe het Splunk-platform is gebouwd voor de hybride wereld, zodat een organisatie succesvol kan zijn, ongeacht waar de gegevens zich bevinden.
 • "Journey" is een toepasselijke omschrijving voor cloudmigraties. Splunk SVP van Global Services Toni Pavlovich en Splunk SVP van Adoption and Retention Katie Bianchi onderzochten hoe Splunk’s community klanten hebben geholpen succesvol naar de cloud te migreren.

Diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit in het datatijdperk

DGI is onderdeel van Splunk en .conf21 bevatte verschillende breakout sessies gewijd aan discussies over neurodiversiteit, vrouwen in tech en stemrecht. Een bijzonder onderdeel was "Splunking for Inclusive Language: How We Replace Biased Terms in Our Products", waar een van de cross-functionele teams uitlegde hoe bevooroordeelde taal verwijderd is uit honderden code opslagplaatsen en documentatie pagina's.

Op .conf21 is gesproken over "Data Divide", die de ongelijkheid beschrijft tussen het groeiende gebruik van data om commerciële waarde te creëren en het relatief zwakke gebruik van data om sociale en milieu-uitdagingen op te lossen. Alleen al de deelname aan .conf21 was een kans om de datakloof te helpen dichten. Het volgen van activiteiten als onderdeel van Splunk's Charity Wellbeing Challenge en het doen van fysieke en mentale welzijnsactiviteiten tijdens .conf21 heeft donaties opgeleverd voor Upwardly Global, DataKind en Fast Forward.

Daarnaast is via de Splunk Pledge toegezegd meer dan 100 miljoen dollar aan softwarelicenties, training en ondersteuning te doneren aan non-profitorganisaties en onderwijsinstellingen om datageletterdheid en activiteit te bevorderen. Splunk's Social Impact Fund richt zich op het versnellen van de groei van bedrijven die data gebruiken om positieve sociale impact te bewerkstelligen.

Splunk partnerzone

Veel energie in de .conf21 komt voort uit de yond Splunk Community 4 . Splunk dankt de community en partners die innovaties op het Splunk-platform bouwen en daarmee mede Splunk gebruikers ondersteunen. De Splunk Community bestaat uit 230.000 leden en 2.000 partners. Tijdens .conf21 werden 13 nieuwe leden toegelaten tot de SplunkTrust, een groep leden van de Splunk Community die erkend worden voor uitzonderlijke bijdragen.

Splunk kondigde het Partnerverse programma aan, dat Splunk partners ondersteund in innovaties op het platform. Natuurlijk zou het .conf niet zijn zonder Boss of the SOC (BOTS), en dit jaar organiseerde Splunk ook de allereerste .conf Boss of Ops and O11y (BOO). Deelnemers aan deze capture-the-flag-esque wedstrijden gebruiken Splunk's IT, observability en security productsuites om echte problemen op te lossen in een race tegen de klok.

Movers, shakers en doeners

.conf zit vol actie en Splunk is vooral blij met de innovaties van klanten en de mogelijkheden die zij met Splunk ontsluiten. Met andere woorden, hoe bedrijven van alle soorten en maten data gebruiken om problemen op te lossen en dingen gedaan te krijgen, en hoe individuen van alle rangen en standen data gebruiken om werk, spel en elk ander aspect van het dagelijks leven te revolutioneren.

Walmart, de grootste werkgever ter wereld, bedient elke dag 220 miljoen klanten, heeft 2,5 miljoen mensen in dienst en runt 10.000 winkels over de hele wereld. Ze vertrouwen op Splunk voor observability en voor het soepel laten verlopen van hun omnichannel operaties.

De Universiteit van Illinois heeft Splunk Cloud gebruikt om te helpen bij het administreren en bijhouden van de resultaten van meer dan 100.000 COVID-19 tests van studenten en faculteit elke week, in totaal meer dan 1,5 miljoen toegediende en bijgehouden tests, samen met het traceren van contacten om de verspreiding van het virus te helpen vertragen.

En Chipotle zag dit jaar een digitale omzetstijging van meer dan 2 miljard dollar; zij gebruikten Splunk om hun digitale transacties soepel te laten verlopen en ervoor te zorgen dat hongerige klanten online konden bestellen en in het restaurant konden afhalen, contactloos.

Een publiekslieveling, de Data Playground op .conf21 belichtte enkele van de meer ingenieuze use cases van Splunk. Van het gebruik van Splunk in League of Legends tot digitale flipperkasten, drone racen en puppies, het zoveelste bewijs dat data echt overal is, en elk aspect van ons leven kan verbeteren.

Meer weten over .conf21? Bekijk dan de opnames van de sessies en productreleases op conf.splunk.com.