Pascal Looman over afstuderen bij UMBRiO

én een waardevolle inhoudelijke bijdrage leveren

Afstuderen, een afstudeeronderzoek en het schrijven van een scriptie. De laatste opdracht ter afronding van mijn studie. UMBRiO heeft mij die mogelijkheid geboden. Hoe is het om je scriptie te schrijven bij een dataconsultancy en technologiebedrijf en waarom UMBRiO een tof bedrijf is voor stage en afstuderen? Dat lees je in deze blog! 

Leuke collega’s

Begin februari startte mijn afstudeeravontuur. De eerste twee weken stonden in het teken van de kennismaking met collega’s en het vergaren van zoveel mogelijk informatie. In deze periode merkte ik al snel hoe enthousiast iedereen is en dat ze daadwerkelijk willen bijdragen aan het onderzoek, dit heeft mij gedurende de gehele scriptieperiode erg geholpen.

Een goed plan is het halve werk

Naast het verkrijgen van zoveel mogelijk informatie ben ik meteen gestart met het schrijven van mijn plan van aanpak en het maken van een planning. Dit was het geraamte voor het onderzoek dat ik in 20 weken wil uitvoeren en afronden. Het was dus van belang dat de onderdelen zoals de adviesvraag, probleemstelling en methode van onderzoek goed werden geformuleerd. Wanneer dit goed staat is het mijn leidraad voor de gehele scriptieperiode.

Inmiddels was ik, geïnspireerd door alle kennismakingsgesprekken, al gestart met deskresearch. Het doorspitten van online databanken zoals Statista en Gartner en online rapporten van Capgemini en PwC hebben veel inzichten opgeleverd die ik kon noteren in het onderzoek. Hierdoor had ik na het afronden van het plan van aanpak een kleine voorsprong, deskresearch was al gedeeltelijk gedaan waardoor ik het fieldresearch deel kon opstarten. Met als resultaat 12 interviews in 6 weken. Door het tijdig inplannen van interviews waren alle respondenten in staat een plekje in hun overvolle agenda te vinden, superfijn!

Leren van de interviews

Hier komt het volgende punt ook gelijk aan bod, het was heel gaaf om te zien hoeveel hulp en informatie ik heb gekregen van al deze respondenten. Ik ben bij organisaties als ING, ASR en Adyen geweest. Naast de waardevolle informatie die zij deelden was alleen het spreken van deze respondenten al een supertoffe ervaring waar ik veel van heb geleerd. Door gesprekken op hoog expertise- en strategisch niveau heb ik informatie met een hoge kwaliteitsstandaard kunnen verzamelen.

Op het moment van schrijven heb ik alle informatie verzameld en is mijn onderzoeksfase afgerond. Nu ga ik mij richten op het laatste gedeelte van mijn scriptie, de adviesfase. Hierin koppel ik de onderzoeksresultaten aan 3 verschillende adviezen voor UMBRiO. Ik hoop dat de gegeven adviezen een bijdrage gaan leveren aan de verdere strategie van UMBRiO.

Ook afstuderen bij UMBRiO?

Twijfel dan niet en neem contact op met dit leuke informele bedrijf waar jong talent wordt gewaardeerd en je een echte bijdrage kunt leveren!

Bij UMBRiO afstuderen was niet alleen een leerzame ervaring, ik heb ook daadwerkelijk een bijdrage kunnen leveren.

Pascal Looman
- UMBRiO

De bijdrage die ik met mijn onderzoek heb kunnen leveren werd ook echt gewaardeerd.

Pascal Looman
- UMBRiO

Bij UMBRiO staat ontwikkeling hoog in het vaandel en collega’s staan ook voor je klaar.

Pascal Looman
- UMBRiO