Datagedreven werken staat hoog op de agenda binnen de financiële sector. Dat blijkt mede uit de resultaten van het onderzoek naar datagedreven werken. De wens naar meer inzichten uit data is duidelijk aanwezig, toch zijn er nog voldoende uitdagingen die de uiteindelijke realisatie van een datagedreven organisatie in de weg staan. Het beschikken over de juiste data, die leiden tot de gewenste inzichten, klinkt heel eenvoudig maar is het in de praktijk toch niet. Veelal is de informatie gefragmenteerd, onvolledig of te beperkt door organisatie silo’s.

Impact van datakwaliteit op besluitvorming

De ambitie om efficiënter te werken, kansen in de markt optimaal te benutten, kosten te besparen én de dienstverlening te verbeteren zijn de belangrijkste drijfveren voor de inzet van een datagedreven manier van werken. Toch blijkt maar een derde van de leidinggevenden binnen de finance de beschikbaar gestelde data te vertrouwen voor de besluitvorming.

Voorzien in toenemende vraag naar data

Op basis van historische data voorspellen, op basis van huidige data anticiperen en met die data verschillende scenario’s in kaart brengen. Een utopie? Zeker niet. Je kunt data uit applicaties en systemen combineren en met slimme algoritmes en AI technologie analyseren. Met functie specifieke dashboards, actionable insights en betrouwbare sturingsinformatie als resultaat. Een goed voorbeeld van zo’n toepassing is de Data Science Hub (DSH) van DNB.

Wil je dat jij, je medewerkers, je klanten en alle andere relevante stakeholders binnen- en buiten de organisatie beschikken over de gegevens die voor hen nodig zijn? Kies dan voor een organisatie breed dataplatform dat voorziet in de toenemende vraag naar informatie.

UMBRiO’s Data Services

De data experts van UMBRiO zijn als geen ander in staat databronnen voor je te ontsluiten, een data platform voor je in te richten en, indien gewenst, voor je te beheren en onderhouden.

Benieuwd hoe we jou en jouw organisatie kunnen helpen aan de juiste inzichten? Neem contact op.