Digitaal onderwijs is inmiddels een vanzelfsprekendheid binnen het onderwijsaanbod. Hoewel de voorkeur uit gaat naar klassikaal onderwijs zijn we gedwongen om op zoek te gaan naar online en gecombineerde lesmethodieken. Deze ontwikkeling, waarbij we gebruik maken van ‘online leren en werken – applicaties’ zoals bijvoorbeeld Microsoft Teams, maakt dat we ook steeds meer data over online en hybride onderwijs tot onze beschikking hebben. Maak jij al gebruik van die data?

Als er één sector is die maximaal kan profiteren van datagedreven werken, dan is het wel de onderwijssector. Er is veel materiaal over leerlingen en studenten binnen diverse onderwijs en online lesapplicaties beschikbaar. Door data uit deze applicaties te ontsluiten is het mogelijk om studenten, docenten en onderwijsdirecties van nieuwe informatie en inzichten te voorzien.

Onderwijs dashboards voor specifieke inzichten en overzichten

De data experts van UMBRiO vertalen deze data, via een dataplatform, naar functie specifieke informatie. Hierdoor stel je docenten bijvoorbeeld in staat om beter te anticiperen. Ze willen immers tijdig en voortdurend relevante signalen krijgen over mogelijke uitval, terugval of juist sterke progressie van leerlingen. Tegelijkertijd is het mogelijk dat de directie middels een dashboard inzicht heeft in de bedrijfsvoering, status van leerlingen, de lessen en financiële zaken.

De stap naar datagedreven onderwijs

Een data platform voor onderwijs, dat voorziet van in nieuwe inzichten uit data binnen alle applicaties, levert een grote bijdrage kwaliteit van het onderwijs en reduceren van kosten. Denk bijvoorbeeld aan minder uitval van studenten door actieve monitoring van leergedrag of optimalisatie van ondersteunende processen door het inzichtelijk maken van procesprestaties.

De experts van UMBRiO kunnen niet alleen een dataplatform voor je inrichten en functie specifieke dashboards bouwen, ze kunnen het dataplatform beheren, monitoren en beveiligen. Zo borg je continuïteit van sturing informatie en voorzie je iedereen binnen de organisatie, veilig, van de juiste informatie zonder staf, IT, docenten en directie met meer werk te belasten. Het resultaat? Datagedreven onderwijs.

Hoe UMBRiO dat doet?

Bekijk onze cases voor meer informatie of neem direct contact met ons op voor meer informatie en praktijkvoorbeelden over data gedreven werken binnen het onderwijs.

Benieuwd hoe we jou en jouw organisatie kunnen helpen aan de juiste inzichten?